Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Φτάξαμε: καθρέφτη με papier mache

Το papier mache είναι μια ωραία τεχνική για να δημιουργήσουμε χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα, χρησιμοποιώντας αλευρόκολλα και ανακυκλώνοντας παλιές εφημερίδες.

Παίρνοντας έμπνευση από τον καθρέφτη της στρουμφίτας, φτιάξαμε κι εμείς το δικό μας καθρέφτη χειρός (που πολλοί χαρακτήρισαν μπουζούκι ή κουτάλα Flinstones... τς, τς, τς).

Κόψαμε, λοιπόν, λωρίδες χαρτιού από εφημερίδα, φτιάξαμε αλευρόκολλα μαζί με ατλακόλ για να γίνει πιο ισχυρή η κόλλα μας, βάλαμε γάντια και πιάσαμε δουλειά...

Με χοντρό χαρτόνι δημιουργήσαμε τη βάση του καθρέφτη  πάνω στην οποία 'χτίσαμε', μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό πάχος. Αφήσαμε ελεύθερο μόνο ένα οβάλ μέρος για να κολλούσαμε μετά τον καθρέφτη.  Το σχήμα μπουζούκι-κουτάλα το πετύχαμε κολλώντας με χαρτοταινία ένα μπαλόνι στην πλάτη του χαρτονιού-βάσης (εσείς μπορείτε να το κάνετε flat και να γλιτώσετε τα σχόλια).

Αφήσαμε το μεγαλούργημα να στεγνώσει καλά και το λειάναμε με χοντρό και μετά λεπτό γυαλόχαρτο. Έτσι φτάσαμε σε αυτό:
 
Στη συνέχεια κολλήσαμε τον καθρέφτη, πήραμε το καβαλέτο με τα χρώματα και τα βάψαμε όχι μαύρα, αλλά μώβ. Αφού στέγνωσε και το χρώμα, διακοσμήσαμε με τεχνική decoupage.

Μετά απ' όλα αυτά...ta da...

Το όλο εγχείρημα πήρε μερικές μέρες, αλλά σε ένα καθρέφτη που φτιάχτηκε απ' τα χεράκια σου στην ερώτηση "ποια είναι πιο όμορφη" διαλέγεις εσύ απάντηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου